Erilainen Isänpäivä

8.11.2020 | Uutiset, Vanhemmuus, Vertaistarinat | 1 Kommentti

Isänpäivä. Päivä jolloin isät ”nukkuvat” sängyssä muita pidempään ja odottavat että lapset tulevat yllättämään railakkaasti huutaen: ” hyvää isänpäivää”. Lapset ovat kokanneet aamupalaa ja ojentavat ylpeydellä koulussa ja kerhossa tehtyjä lahjoja. Päivä jolloin iskä on huomion keskipiste.

Isänpäivä. Päivä, jota meidän perheessä ei tuollaisena ole olemassakaan. Aamu on samanlainen kuin 364 muutakin aamua: 10v nepsytyttäreni herää tutulla kellonlyömällä 0650 ja paukkaa makuuhuoneeseen huutaen: ”missä v*****a on mun vaatteet?” Ällöttävä idiootti, auta mua etsimään mun vaatteet….
 
Herätys siis tulee lapsen puolesta kuten muillakin iseillä, mutta hieman erilaisella sävyllä ja äänenpainolla.
 
Entäs se aamupala: itse saa tehdä, koska vaimo on nukkunut yön tyttären vieressä ja rauhoitellut moneen otteeseen yöllä heräävää ja paniikkikohtauksia saavaa tytärtämme. Nyt hän viipyy alakerran sohvalla kahvikuppi kädessä keräten voimanrippeitä, joita hän tarvitsee selvitäkseen jatkuvia tulipaloja täynnä olevasta päivästä. 
 
No entäs se lahja? Kyllä, nepsy-lapsetkin tekevät lahjat isilleen, koska muiden mukana koulussa ne on pakko tehdä. Ruttuinen kortti kaivetaan repusta ja heitetään lattialle: ” siinä, se on kyllä ihan paska ja ruma”.
Vastaan: ” tämä on kaikista isänpäiväkorteista kaunein ja ihanin. Se on sinun tekemä ja tuo minun sydämeeni hymy-emojin. Parempaa isänpäivälahjaa en voisi kuvitellakaan. ”. Tyttäreni vastaa:”aha” ja huomaan, että vastaukseni upposi. Hänen kovan panssarin alla positiivinen palaute hänen tekemästään lahjasta oli tärkeä myös hänelle. 
 
Isänpäivä. Mitäs siihen kuuluikaan: lapsen herätys, aamupala ja lahjat lapsilta.

Minähän sain ne kaikki. Odotuksemme määrittävät reaktiomme. Minulle tuo yhden sekunnin mittainen tyttäremme reaktio :”aha ja vieno hymy” häneltä kehuihini hänen kortista oli enemmän kuin olin odottanut tältä isänpäivältä. Lapset ja perheet ovat erilaisia, Isänpäivät ovat erilaisia. Tämä on minun isänpäiväni ja tuo pieni sana ”aha” ja päälle nopea hymy ovat parasta tässä maailmassa. Ne tuovat minulle suunnatonta iloa ja auttavat jaksamaan tänäkin Isänpäivänä edessä olevia raivareita vaatteista, siirtymistä, kavereista, läksyistä, ruuasta tai mikä lie sitten seuraava  ”vialla oleva asia voikaan olla”.

Hyvää isänpäivää.

NepsyISÄ 

1 Kommentti

  1. Anne

    Ihana kirjoitus jossa isällä niin oikea asenne. ARVOSTAN❣

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *