Valitse sivu

Näin pääset alkuun nepsyarjessa – nepsyperheille suunnattu verkkokurssi Erityisvoimia ja Elämän Huoltamon yhteistyönä

Julkaistu: 10.11.2021
Kirjoittaja: Riikka Seppälä

*Olisipa olemassa helposti ja super matalalla kynnyksellä saavutettavaa apua, joka auttaisi ymmärtämään lapsen/nuoren käyttäytymisen taustalla olevia syitä ja tarpeita.

*Olisipa olemassa tietoa, joka opastaisi toimimaan helposti kuormittuvan lapsen kanssa.
 
*Olisipa olemassa tukea siihen, miten tulla toimeen omassa vanhemmuudessa läsnä olevien, joskus sietämättömienkin tunteiden kanssa.
 
*Löytyisipä vinkkejä, joilla voisin rakentaa parempaa yhteistyötä ammattilaisten kanssa ja saada koulua ymmärtämään lapseni kuormitusta ja stressiä. 
 
Muun muassa tällaisiin Erityisvoimia – yhteisön ja vanhempien toiveisiin syntyi 5K Nepsy Perhe verkkokurssi, jonka toteutuksessa vastasimme yhteistyössä Elämän Huoltamon kanssa. 

 
Mistä 5K Nepsy Perhe- verkkokurssilla on kyse:
 
Kurssi sai alkunsa, kun huomasimme, miten vähän on olemassa nepsylasten vanhemmille koottua tietoa siitä, miten saada itselle voimia erilaiseen arkeen ja miten voisi muokata arjen koko perheen kannalta  sujuvammaksi, omannäköisesti. Näistä ajatushippusista syntyi suurella sydämellä tehty 5K Nepsy Perhe -verkkokurssi, joka yhdistää tutkittua tietoa, ammattiosaamista sekä kokemusasiantuntijuutta.
 
Kenelle verkkokurssi on tarkoitettu ja ketkä siitä hyötyvät:
 
Verkkokurssi on teille ihanille vanhemmille ja kasvattajille suunnattu tietopaketti, tueksi sujuvaan arkeen lapsen kanssa. Kokonaisuus soveltuu myös ammattilaisille ja tarjoaa tärkeää tietoa neurokirjosta aivan kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville aikuisille; päiväkoteihin, kouluun, harrastuksiin, isovanhemmille ja sosiaali- ja terveysalan toimijoille, siis aivan kaikille.
 
Miksi verkkokurssin sisältö on tärkeää:
 
Nepsylapset kuormittuvat herkemmin kuin neurotyypilliset lapset ja perheen arki vaatii myös vanhemmilta erityisvoimia. Olemme siksi keskittyneet kurssilla keinoihin, joiden avulla sujuvampi arki on mahdollista, vanhempi saa erityisvoimia ja koko perhe saa mahdollisuuden loistaa!  
 
Mitä verkkokurssi sisältää:
 
Verkkokurssilla käsitellään neurokirjon perusteita, kuormitusta, stressinsäätelyä, vuorovaikutusta, vahvuuksien tunnistamista, tunnetaitoja sekä hyvää yhteistyötä ammattilaisten kanssa. Kokonaisuus sisältää tietoa, tehtäviä, harjoituksia ja pohdintoja sekä käytännön vinkkejä erityisvoimia vaativan arjen tueksi.
 
Mistä pääset verkkokurssille opiskelemaan: 
 
Verkkokurssin pääset ostamaan omakesi täältä, edulliseen 49 € sis. alv. hintaan.  Ostaessasi verkkokurssin saat rajattoman käyttöoikeuden sisältöihin 6 kuukauden ajaksi ja pääset kaikessa rauhassa ja omaan tahtiisi käymään tutkimaan kurssin antia. Sisällöt voit joko lukea tai kuunnella, mikä vain sinulle toimii parhaiten.  
 
Mitä kurssille osallistujat sanovat kurssista: 
 
”Voi kunpa tuollainen kurssi olisi ollut olemassa silloin kun kaikki oli liian sekavaa ja mietittiin, että onkohan lapsella joku diagnoosi tai mitäs nyt tehdään. Oon ehtinyt vasta vähän raapaisemaan pintaa, mutta oon jo nyt aivan myyty.
Oon itkenyt, liikuttunut, sanonut sata kertaa ääneen itsekseni, että ”niinpä!” ja ihan kihisen innosta,että pääsen jatkamaan kurssia pidemmälle.”
 
”Lähdin mukaan verkkokurssille kaivaten apua niihin tilanteisiin, kun kaikki tutut keinot on jo kokeiltu. Kun ajatus ei enää itsellä kulje ja tuntuu siltä että on ihan umpikujassa. Itsellä on myös inhimillinen tarve tulla ymmärretyksi, ja on ihana kurssin välityksellä saada fiilis, että muillakin kahlataan samoissa vesissä.”
 
 ”Opiskelu on ollut mielekästä erityisesti sen vuoksi, että se on vapaasti suoritettavissa omaan tahtiin. Arki on kiireistä ja välillä onnistuu varastaa vain 10min sieltä, toinen täältä. Suurin anti on ollut asioista ääneen puhuminen lapsen sekä puolison kanssa, usein tulee vain oletettua jotain. Kaikki ollaan opittu toisistamme jotain uutta. ”
 
”Verkkokurssissa on ollut parasta sen armollisuus. Tieto siitä, että nepsyhaasteet ovat monen muunkin arkea, helpottaa itsessään jo omaa taakkaa edes vähän. Kurssin asiat on esitetty lempeästi, ei ylhäältä päin julistavasti. Nepsyperheet kohtaavat niin paljon eriarvoistamista, vähättelyä ja suoraa ylenkatsomista, että kurssin lempeä lähestymistyyli on tuntunut mukavalta. 
 
 ”Verkkokurssista voi ammentaa kuka tahansa vanhempi vinkkejä omaan arkeensa, oli perheessä nepsylapsia tai ei. Erityisesti näkisin, että kurssista parhaimman hyödyn saa perhe, joka on nepsypolullaan vasta alussa. Tiedon tarve on valtava ja se on usein hajanaista. Muistan huokailleeni, että saisipa jostain luotettavasta lähteestä ”Näin pääset kaikessa alkuun”-pakettia ja tässähän se olisi.”
 
”Verkkokurssia kuvailisin lempeäksi, kattavaksi ja itsetutkiskelua tukevaksi. Opiskelua kuvailisin joustavaksi, miellyttäväksi ja kevyeksi.” 
 
Löydä myös lisää arjen keinoja tukea nepsylasta ja uskalla mukaan kurssille. Olisi mahtava saada sinut mukaan. 
 
Terveisin, 
Erityisvoimia & Elämän Huoltamo 

 

Jaa kirjoitus:

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *