Kirjoittajat

Erityisvoimia vanhemmalle, joka haluaa tulla toimeen lapsensa kanssa paremmin. 

 

Haastava lapsi vai kuormittunut lapsi?

 

Lapsen haastavan käyttäymisen takana on usein lapsen kokema kuormitus, joka vähentää lapsen kykyä toimia yhteistyössä muiden kanssa.  

Lasta auttaa, kun vanhempi ymmärtää, mitkä asiat ovat tälle lapselle erityisen kuormittavia ja miten lapsi sen ilmaisee. 

Silloin aikuisen tehtävä on löytää keinoja, joilla kuormittumista voi vähentää, lapsi voi kokea palautumista ja päästä turvallisesti takaisin sille hyvinvoinnin tasolle, jossa vuorovaikutus ja arjen toiminnot voivat taas sujua.  

Sivuston kirjoittajat

 

Sivuston kirjoittajat ovat kasvatuksen ja terveydenhuollon ammattilaisia, joilla on erityistä kokemusta autismi- ja neurokirjon lasten kanssa toimimisesta: 

Arto Backstrom, yhteisöpedagogi, Erityisvanhemman korjaussarja -blogin kirjoittajaarto@erityisvanhemmuus.fi

Nina Hämäläinen, sairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja.
ProNeuron, yksityisvastaanotto, HUS Neuropsykiatrian yksikkö.
ninaahamalainen@gmail.com

Riikka Seppälä, ratkaisukeskeinen valmentaja, tunnetaitokouluttaja ja HOT menetelmä osaaja. www.erityisvoimia.fi info@erityisvoimia.fi   

Jonna Huomo, työterveyshoitaja, mindfulness-valmentaja ja metsäterveysvalmentaja. Mindstone.fi, jonna@mindstone.fi  

Meri Lähteenoksa, KM, neuropsykiatrinen valmentaja, erityispedagogi. Ydintaito.fi, meri.lahteenoksa@gmail.com 

Tiia TrogenTio, TM, perhetyöntekijä. Ilo olla yhdessä! -positiivisen kasvatusmenetelmän kehittäjä, Positiivinen kasvatus -blogin kirjoittaja,  positiivinenkasvatus@gmail.com

 

Tärkeää on, että aikuinen löytää keinoja, 

joilla kuormittumista voi vähentää, lapsi voi kokea palautumista ja päästä takaisin sellaiselle hyvinvoinnin tasolle, jossa vuorovaikutus ja arjen toiminnot voivat taas sujua. ”